Icon for refurbishedRefurbished by Swappie
Icon for warrantyPerforms like new
Icon for deliveryPeace of mind, as standard
Icon for refurbished

Refurbished by Swappie

Icon for warranty

Performs like new

Icon for delivery

Peace of mind, as standard

Iphone 11 vs. Iphone X: Finn telefonen som er perfekt for deg

Det kan være lurt å trekke fram litt produktinformasjon før du avgjør om du vil oppgradere til iPhone 11 eller velge iPhone X hvis du ikke allerede har den. Her er litt informasjon om hvordan telefonene er i forhold til hverandre slik at du kan se hvilken som kan være den rette for deg.

Display: iPhone X vs iPhone 11

iPhone X har Super Retina XDR OLED-skjermen på 5,8 tommer. Det betyr at den fortsatt er en ganske stor telefon med tanke på skjerm, og nærmer seg den klassiske «phablet»-kategorien. Likevel har iPhone 11 en større skjerm på 6,1 tommer. Oppløsningen er på 1792×828 bildepunkter for iPhone 11 mot 2436×1125 for iPhone X.

Mange synes at skjermen er den største forskjellen på de to telefonene. Dette er fordi iPhone 11 har Liquid Retina LCD mens iPhone X har Super Retina OLED. OLED står for «organisk lysemitterende diode», og noen foretrekker dem fordi de bruker mindre strøm og også har dypere farger med mer dynamisk kontrast.

Til sammenligning bruker Liquid Retina LCD-teknologien i iPhone 11 en mer klassisk LCD-skjerm som finnes i de fleste andre iPhoner. Fordelen med iPhone 11 og Liquid Retina LCD-skjermen er at denne skjermen er litt mer bøyelig slik at den både kommer nærmere kanten og kan ha mer ramme enn det du får med OLED. LCD-skjermen kan også ha tendens til å brenne inn litt mer og har lavere oppløsning.

 

Generelt, hvis du foretrekker livlige farger, bedre oppløsning og lengre batteritid, kan skjermen på iPhone X være best for deg. På den annen side, hvis du liker større skjermer og et mer klassisk utseende, kan iPhone 11 være mer din smak.

Prosessor og ytelse

iPhone X har chipen A11 Bionic mens iPhone 11 har den oppgraderte chipen A13 Bionic. Med andre ord har den blitt oppgradert to ganger siden iPhone X. A11-chipen i iPhone X er en 10nm-prosessor. Den har en 6-kjerners prosessor med 64 bits. Den har 2 ytelseskjerner og 4 energieffektive kjerner.

Dette står i kontrast til A13-chipen for iPhone 11 som er litt over 7nm. Den har 2 lightning-kjerner og flere enn 4 energieffektive kjerner. Den er også raskere med 2,65 GHz. iPhone 11-kjernen har 8,5 milliarder transistorer sammenlignet med 4,2 milliarder i A11-kjernen i iPhone X.

Dette betyr at A13 er en tredel mer effektiv og 20 prosent raskere i hver kjerne enn A11. Totalt sett er A13-chipen bedre på alle måter.

Den kunstige intelligensen til A13-chipen i iPhone 11 er også 6 ganger raskere enn A12-chipen, og enda raskere enn A11-chipen.

Minne og RAM

Lagringskapasiteten er den samme for de to telefonene med 64 GB. RAM for A13-chipen er betydelig bedre med 4 GB. Det er vanskelig å overdrive hvor viktig RAM er når det gjelder en telefons ytelse. RAM indikerer hvor mye du kan gjøre samtidig med tanke på apper og andre prosesser. Det indikerer også delvis hvor rask og responsiv telefonen vil være.

Kamera

Kameraene er ganske like på begge telefonene. For eksempel er bildeopptaksmodusene nærmest like med valg som kontinuerlig opptak og bildesekvenser. De har identiske innstillinger og noen ganske like kamerafunksjoner. iPhone X har 10x-zoom sammenlignet med 5x for iPhone 11, men iPhone 11 har 2x optisk zoom sammenlignet med 1x for iPhone X. Dermed er det bare mindre forskjeller der.

iPhone 11 har et 12 MP-frontkamera sammenlignet med 7 MP-frontkameraet på iPhone X. Dermed vinner iPhone 11 klart på oppløsningen der. iPhone X har imidlertid optisk bildestabilisering, noe iPhone 11 ikke har.

Kameraene er ganske like på telefonene. Begge har Retina-blits og lignende funksjoner. iPhone 11 har bedre batteri, bedre oppløsning for frontkameraet og mye bedre videoopptak med 3840 eller 4k-oppløsning sammenlignet med iPhone X som har standard HD. iPhone 11 kan også ta 60 bilder per sekund slik at den kan håndtere sakte film-modus.

Det er også verdt å merke seg at iPhone 11 har nattmodus for når det er mørkt, den har en bedre True Tone-blits, og den har noen ekstrafunksjoner som Bokeh og Dybdeskarphet. Dette betyr at du kan leke med uskarphet og dybde i bakgrunner.

iPhone 11 vs. iPhone X: vekt og andre funksjoner

En annen ting å tenke på er at iPhone X veier litt mindre enn iPhone 11. Det er ikke en enorm forskjell, 174 gram mot 194 gram, men noen setter pris på alt de kan få.

Begge telefonene kjører iOS 13, dermed er det ingen forskjell når det gjelder programvare.

Om du bør oppgradere, kommer an på hva som er viktig for deg. Hvis du trenger mer RAM og kraftigere databehandling, med andre ord en kraftigere telefon som kan gjøre mer, er iPhone 11 det du bør gå for. Det er også det rette valget hvis du vil ha større skjerm, et frontkamera med flere megapiksler, eller de ekstra lydfunksjonene ettersom iPhone 11 har Dolby Atmos-, Digital- og Dolby Digital Plus-funksjonalitet.

Er iPhone fortsatt verdt pengene?

Uavhengig av andre hensyn i sammenligningen mellom iPhone X og iPhone 11, er det ingen tvil om at iPhone X fortsatt er en solid telefon som helt klart er verdt pengene. Den har alle funksjonene som fortsatt er relevante i 2020 som optisk zoom, en stor skjerm på 5,8 tommer som kun er 0,3 tommer mindre enn iPhone 11, og OLED-skjermen kontra LCD i de nyere modellene. Den har til og med en intens skjermoppløsning, som er enda bedre enn hva iPhone 11 har å by på. Med andre ord er bildepunkter per tomme i iPhone X 458 ppi mot 326 ppi i iPhone 11.

iPhone X vs iPhone 11: hvilken er best?

Totalt sett er begge fortsatt glimrende telefoner. Det er vanskelig å si hvilken som er best, de er bare forskjellige. Når du for eksempel sammenligner kameraene, har iPhone 11 flere megapiksler, 12 kontra 7 i iPhone X. Den har også 4K og en sakte film-funksjon. Imidlertid er oppløsningen bedre på iPhone X så videoene får skarpere bilde.

iPhone X har også 3D touch, som iPhone 11 mangler. De er like på noen områder og variert nok med hensyn til andre funksjoner til at det blir preferanser og hva du personlig trenger fra en telefon, det vil si hva du planlegger å bruke den til i hverdagen.

Kjøp iPhone X hvis du verdsetter:

Oppløsning – Den har betydelig høyere oppløsning enn iPhone 11.

Fargerike skjermer – OLED-skjermen er kjent for å ha bedre farger enn LCD-skjermen på iPhone 11.

Pris – iPhone X er fortsatt en kraftig telefon, og prisen kommer ofte til å være mye bedre ettersom den nå er to år gammel. Mange er skeptiske til telefoner som er 2 år gamle, selv om det ikke nødvendigvis er noen grunn til det. En ny telefon er alltid fint, men hvis en eldre modell har funksjonene du vil ha, er det ingen grunn til å betale for mye.

Velg iPhone 11 hvis du verdsetter:

Hastighet og ytelse – Det er ingen tvil om at A13-prosessoren i iPhone 11 er betydelig bedre enn A11-prosessoren i iPhone X. Tross alt har A13 blitt oppgradert to ganger. Den har også hele 1 GB mer RAM med 4 sammenlignet med 3 i iPhone X. Den har også et bedre batteri som gjør at du kan gjøre mere.

Skjermstørrelse – iPhone 11 har en 6,1-tommers skjerm sammenlignet med 5,8 tommer for iPhone X, og er dermed litt større.

Hvordan skaffe en telefon

Så snart du vet hva du trenger fra telefonen, er det på tide å ta en titt på noen renoverte telefoner. Det er mange varianter av iPhone 11 og iPhone X tilgjengelig, og du kan få disse topptelefonene for mindre enn det du ville fått dem for andre steder. Du får også en 12-måneders garanti, en leveringstid på 1 til 2 dager og 14 dagers returrett. Slik kan du få det du vil ha raskt, uten risiko.

Ikke nøl med å skaffe telefonen du vil ha i dag, uansett hvilken det måtte være.

Related posts

Na dobírku Cash On Delivery Pago contra reembolso Contrassegno Płatność za pobraniem Dobierka iOS 512 GB 256 GB 128 GB 1 TB 512 GB 256 GB 128 GB 64 GB 32 GB 16 GB 128 GB 64 GB 32 GB 16 GB 256 GB 128 GB 32 GB 256 GB 128 GB 64 GB 256 GB 64 GB 512 GB 256 GB 64 GB !