Icon for refurbishedRefurbished by Swappie
Icon for warrantyPerforms like new
Icon for deliveryPeace of mind, as standard
Icon for refurbished

Refurbished by Swappie

Icon for warranty

Performs like new

Icon for delivery

Peace of mind, as standard

Best prices on many iPhone models!

Alt du trenger å vite om iPhone-batterier

Apple sine iPhone-batterier kan til tider være et mysterie. I motsetning til noen av konkurrentene, kan det ikke byttes ut, så du er nødt til å stole på at det du får fungerer skikkelig. En ellers velfungerende iPhone med et svakt batteri er et dårlig valg om man tenker å skaffe seg en ny smarttelefon.

Heldigvis slipper du å være usikker. I denne guiden hjelper vi deg med å finne svar på dine viktigste spørsmål om din iPhone sitt batteri, fra å forstå hva som er et godt kapasitetsnivå, til den vanlige ytelsen til et iPhone-batteri på tvers av forskjellige modeller.

Alt i denne guiden gjelder generelt for alle nåværende og nyere modeller av Apple sine smarttelefoner. Der det er nødvendig, har vi påpekt hvordan forskjellige modeller oppfører seg med hensyn til batteriet. Denne batteriguiden vil imidlertid være gjeldende stort sett for iPhone 7 eller en iPhone 11.

Hvordan forstå Iphone sin batterikapasitet

Med lanseringen av iOS 11.3 i 2018 introduserte Apple en ny funksjon som kan fortelle deg ganske mye om batteriets helse, nemlig kapasiteten. Den beskriver nøyaktig hvor lenge din iPhone bør vare mellom ladesykluser, på en skala fra 0 % til 100 %.

Telefonens maksimale batterikapasitet reduseres over tid. Nye iPhoner leveres vanligvis med en kapasitet på 100 %, men ladesykluser og potensielle skader (for eksempel hvis telefonen utsettes for ekstrem varme) reduserer den.

Når batteriet blir eldre, reduseres også evnen til å levere maksimal ytelse.

Hvor høy batterikapasitet må en iPhone ha for å være i optimal stand?

Du tenker kanskje at telefonen din har maksimal batterikapasitet fordi den starter på 100 %, og at dette er den eneste optimale tilstanden man kan vurdere. Faktisk er ikke det helt sant. Apple anser enhver iPhone med batterikapasitet på 80 % eller mer for å være i optimal stand.

Faktisk har Apple så sterke synspunkter på batterihelse at deres 1-års garanti dekker alle batterier med 80 % kapasitet eller mer. Det er ikke uvanlig å se iPhoner som etter ett år fortsatt har en batterikapasitet på 95 % eller mer.

Grunnen er en slags forsikring. Apple lager sine batterier med overflødig kapasitet, som betyr at de faktisk ikke bruker det fulle potensialet selv ved 100 %. Når du er på 80 %, har du derfor fortsatt optimale forhold.

Slik kontrollerer du batteristatusen på din iPhone

På alle iPhoner med iOS 11.3 eller nyere installert, kan du finne batterikapasiteten ved å velge Innstillinger > Batteri > Batteritilstand. Det er viktig å merke seg at denne funksjonen kun er tilgjengelig på iPhone 6 og alle senere modeller.

På batteritilstandsskjermen ser du også en viktig sekundær målestokk: Evne til maksimal ytelse. På grunn av nyansen vi nettopp nevnte, kan denne skjermen faktisk være viktigere enn kapasitet.

Hvis batteriet kjører optimalt for å støtte alle appene dine, vil du se en enkel melding om at telefonen fungerer med normal maksimal ytelse. Hvis batteriets tilstand er redusert og potensielt må byttes, vil du se et varsel om at tilstanden er redusert og at batteriet bør erstattes.

Telefonen vil fortsatt fungere, men tiden mellom ladesykluser vil være vesentlig kortere. Denne meldingen vises kun når batterikapasiteten er på 79 % eller lavere.

Slik forlenger du batteriets levetid og ytelse

Først er det viktig å merke seg at Apple forsøker å håndtere problemet for deg. Resultatet er den mye omtalte «ytelsesbegrensningen» som fikk en del oppmerksomhet for noen år siden. 

Ytelseshåndtering begrenser batteri- og telefonytelsen på dine vegne for å holde iPhone i gang. Du kan slå funksjonen av manuelt, men da kan det vise seg at iPhone-batteriet ditt allerede er i ferd med å bli dårlig.

I stedet kan det være lurt å ta noe få enkle grep som kan utvide telefonens batteritid, takket være Apple:

  • Bruk den siste versjonen av iOS. Alle større oppgraderinger inkluderer nye funksjoner for å bevare og utvide batteritiden.
  • Forsøk å oppbevare telefonen i temperaturer mellom 16 og 22 grader i gjennomsnitt. Alt over eller under kan være skadelig for litiumbatteriet.
  • Unngå overflødig varme ved lading. Enkelte deksler eller overflater kan føre til at telefonen blir varm, noe som kan skade batteriet. Kjenn på den under en ladeøkt for å sikre at den holder seg kjølig.
  • Oppbevar telefonen med halvladet batteri. Hvis du tømmer batteriet helt, kan det føre til en dyp utlading, som vil forårsake betydelig skade. Utlading fra et fullt batteri kan ha samme effekt.
  • Slå på automatisk lysstyrke. De mest lyssterke skjerminnstillingene tømmer batteriet raskt så du må lade ofte og batteritilstanden reduseres.
  • Kontroller bakgrunnsaktiviteten i Innstillinger > Generelt > Bakgrunnsoppdatering. For mange apper som kjører i bakgrunnen tømmer batteriet

Nytt, uorginalt batteri eller brukt Apple-batteri: Hva er best?

Når du kjøper en brukt eller renovert telefon, tenker du kanskje at et nytt batteri kan være verdt prisen. Det kan selvfølgelig være at du ikke vil betale det Apple forlanger og ser etter en tredjepartsleverandør.

Generelt sett er det en dårlig idé. Det er faktisk verre enn å beholde det brukte batteriet, så lenge det batteriet fortsatt har 80 % eller høyere kapasitet.

Tredjepartsbatterier er ikke kompatible med batteritilstands- og -kapasitetsfunksjonene nevnt over. Enkelt sagt betyr det at du ikke vet hvordan batteriene faktisk yter.

Det er imidlertid sannsynlig at ytelsen ikke holder tritt med Apples eget produkt. Selv om det ikke er så mange sammenligningstester, viser de som finnes gjerne at Apple slår sine konkurrenter på batteriytelse.

Hvordan iPhone-batterier yter i de forskjellige modellene

Siden du ser etter en brukt iPhone, er sannsynligvis batteriets levetid og ytelse blant de viktigste kriteriene. Du kan se på faktorer som prosessorhastighet eller RAM, men hvor mye sier det egentlig om hvordan telefonen faktisk er å bruke i praksis?

Heldigvis finnes det også andre måter å måle dette på. En er Geekbenchs Performance benchmark, som standardiserer alle iOS-enheter for å sammenligne ytelsen deres. Resultatene, fra høyeste til laveste ytelse:

  • iPhone 11 Pro Max – 1 330
  • iPhone 11 – 1 280
  • iPhone XS Max – 1 110
  • iPhone XR – 1 108
  • iPhone 8 – 922
  • iPhone 7 – 742
  • iPhone 6S – 542
  • iPhone 6 – 308

Batteritid er også en annen viktig komponent når du sammenligner iPhone-modeller. Vurderingsspesialistene hos AnandTech vurderte batteritiden til alle iPhone-modeller fra de siste årene. De baserte sin sammenligning på hvor lenge batteriet til en fulladet telefon varte ved kontinuerlig surfing via Wi-Fi. Resultatene vises under:

  • iPhone 11 Pro Max – 15,58 timer
  • iPhone 11 – 14,03 timer
  • iPhone XR – 12,95 timer
  • iPhone 8 Plus – 11,83 timer
  • iPhone XS Max – 10,31 timer
  • iPhone 7 – 9,22 timer

Trendene for både ytelse og batteritid ser ut til å være lineære. Hver nye modell ser ut til å være kraftigere enn den foregående, samtidig som nye funksjoner legges til som bevarer og utvider batteritiden. 

Konklusjonen når du kjøper en overhalt iPhone: nyere modeller, uavhengig av om kapasiteten er under 100 %, har en tendens til å ha lengre batteritid enn forgjengerne og vil dermed ha en lengre nytteverdi.

Overhalt iPhone i forhold til andre merker: Hvem vinner batterikrigen?

Du ser kanskje også på alternativer til iPhone. I så fall er det viktig å spørre seg hvordan Apples produkters batteritid og ytelse er sammenlignet med konkurrentene.

Når det gjelder nye telefoner, kommer generelt Apple seirende ut. I både ytelse- og batteritidtestene over slår iPhone-modellene sine motstykker fra Android og Google fra samme år.

Men hva med renoverte og overhalte telefoner? Også her er det bedre å stole på iPhoner heller enn andre overhalte telefoner. iPhoner bevarer stort sett rundt 15 % mer av verdien per år enn selv de beste motstykkene blant Android-telefoner. Det indikerer at batteriet ikke eldes like raskt, ytelsen ikke reduseres like raskt og at skjermen ikke skades like lett.

Alt i alt pleier iPhone å vinne batterikampen. Den starter ikke bare sterkt, men beholder også styrken lenger. Det er derfor den er et godt valg for alle som ser etter en renovert smarttelefon.

Hva kan du forvente av en renovert telefon fra Swappie?

Det er viktig å forstå hvordan en smarttelefons batteri fungerer for å finne en som fungerer bra for deg, selv om (og spesielt) når den er overhalt. Hos Swappie garanterer vi at alle overhalte iPhoner har et batteri med minst 80 % kapasitet, som betyr at den vil fungere og yte som en ny iPhone. Du trenger ikke bekymre deg for å måtte erstatte batteriet umiddelbart for å få den ytelsen du vil ha.

Andre forhandlere av renoverte telefoner kan ha forskjellige forventninger og krav. Du kan ende opp med en telefon som har en kapasitet på mindre enn 80 %, som dermed reduserer ytelsen og gjenværende levetid betydelig. Det er viktig å være realistisk med tanke på hva du kan forvente når du tenker gjennom kjøpet.

Spesielt i eldre modeller, selvfølgelig, vil selv et batteri som fungerer perfekt ikke være like effektivt som det ville ha vært i en nyere modell. Som vist over, varer en iPhone 7 mer enn 6 timer mindre enn den nyeste modellen. Realistiske forventninger vil hjelpe deg med å gjøre et kjøp som fungerer bra for både deg og telefonen din.

Related posts

Na dobírku Cash On Delivery Pago contra reembolso Contrassegno Płatność za pobraniem Dobierka iOS 512 GB 256 GB 128 GB 1 TB 512 GB 256 GB 128 GB 64 GB 32 GB 16 GB 128 GB 64 GB 32 GB 16 GB 256 GB 128 GB 32 GB 256 GB 128 GB 64 GB 256 GB 64 GB 512 GB 256 GB 64 GB !