Icon for refurbishedRefurbished by Swappie
Icon for warrantyFree returns & 24-month warranty
Icon for deliveryFast delivery with DHL Express
Icon for refurbished

Refurbished by Swappie

Icon for warranty

Free returns & 24-month warranty

Icon for delivery

Fast delivery with DHL Express

6 Enkla Steg för att Överföra Data från en Äldre iPhone till en Nyare Modell

Det är inget fel med att vilja behålla all din data och information när du byter från en mobil till en annan. Speciellt när du förflyttar data till renoverade mobiler som fungerar lika bra som nya och kanske är hållbarare än andra nyare modeller. Tack och lov är detta möjligt när det handlar om Apples iPhone-modeller. Det finns några få steg som du bör göra innan du påbörjar denna process, i syfte att göra övergången enklare.

1. Förberedelser

Om du äger en Apple Watch och en ny iPhone – se då till att ta bort parkopplingen från din gamla iPhone (om du gör detta kommer den säkerhetskopieras automatiskt så att du kan återställa den efter att du har parkopplat den med din nya mobil). Se även till att du har en säkerhetskopia av din nuvarande enhet. Det är också praktiskt om du har ditt Apple-ID och lösenord redo. Sätt till sist in ditt SIM-kort i din nya enhet. Nu finns det 3 huvudsakliga överföringsmetoder och vi kommer att gå igenom dessa så att du kan välja vilken av dem som är den smidigaste övergången för dig och samtidigt se varför bytet till renoverade iPhones kan förbättra.

2. Snabbstart

Denna metod använder en iPhone eller iPad med iOS 11 eller senare för att automatiskt ställa in din nya enhet. Snabbstart låter dig också överföra all din data trådlöst via din nuvarande iPhone till din nya genom iPhone-migrering. Först behöver du starta din nya enhet och placera den nära din nuvarande enhet med iOS 11 eller senare. Snabbstart-skärmen kommer att visas på din nuvarande enhet och ge dig möjligheten att använda ditt Apple-ID för att ställa in din nya enhet. När du har bekräftat att det är rätt konto du vill använda, klickar du fortsätt. Om det inte finns möjlighet att fortsätta bör du kontrollera att Bluetooth är på.

Vänta nu på att en rörlig bild dyker upp på din nya enhet. Håll din nuvarande enhet över din nya enhet, och centrera sedan den rörliga bilden i sökaren. Vänta lite till och sedan bör ett meddelande visas som säger “Slutför på (din nya enhet)”. Om du av någon anledning inte kan använda din nuvarande enhets kamera, välj att autentisera manuellt och följ sedan stegen som visas. Skriv in din nuvarande enhets lösenkod på din nya enhet när du blir uppmanad. Följ nu instruktionerna för att ställa in Face- eller Touch ID på din nya enhet. Om du har flera enheter kan du behöva även deras lösenkod.

Din nya enhet bör nu ge dig möjligheten att antingen återställa appar (även de som du har köpt), data (såsom kontakter, meddelanden osv), samt inställningar från din senaste iCloud-säkerhetskopia eller att uppdatera din nuvarande enhets säkerhetskopia och sedan förbereda för återställning. När du valt en säkerhetskopia kan du välja om du vill överföra några inställningar rörande plats, integritet, Apple Pay och Siri. Se till att wifi är aktiverat på din enhet om du vill uppdatera säkerhetskopian.

Till sist, om du har en Apple Watch och ställer in en ny eller renoverad iPhone, kommer du också att tillfrågas om du vill överföra data och inställningar från Apple Watch. Efter att du överfört din data till din nya eller renoverade iOS-enhet kan du fortfarande behöva genomföra några få ytterligare steg för att fullfölja processen.

3. iPhone-migrering

iPhone-migrering ingår i Snabbstart-metoden. Detta möjliggör för nuvarande och nya iPhones som båda använder iOS 12.4 eller senare att kunna överföra data direkt från den nuvarande till den nya. Detta kan göras trådlöst eller genom att ansluta enheterna. Observera dock att det är bäst att använda en kabel om det trådlösa nätverket du använder är långsamt eller överbelastat.

4. (Endast kabelanslutning)

För användning av denna metod behöver du en Lightning-till-usb 3-kameraadapter samt en Lightning-till-usb-kabel. Börja med att ansluta ström till Lightning-till-usb 3-kameraadaptern via Lightning-porten. Se till att använda en strömadapter på 12 W eller högre för bästa resultat. Anslut sedan Lightning-till-usb 3-kameraadaptern till din nuvarande enhet. Därefter ansluter du Lightning-till-usb-kabeln till din nya enhet och sedan den andra änden till adaptern.

Härefter följer stegen för både kabel och trådlöst. Starta din nya enhet och placera den nära din nuvarande enhet med iOS 12.4 eller senare. Om du önskar överföra data genom att använda kabelmetoden betyder detta helt enkelt anslut enheterna. Snabbstart-skärmen bör nu visas på din nuvarande enhet och ge dig möjligheten att använda ditt Apple-ID. Se till att du väljer det du vill och klicka sedan fortsätt.

Vänta nu på att en rörlig bild dyker upp på din nya enhet. Håll din nuvarande enhet över din nya och centrera sedan den rörliga bilden i sökaren. Vänta tills meddelandet “Slutför på Ny iPhone” visas. Om du inte har tillgång till kameran på din nuvarande iPhone kan du alltid välja att autentisera den manuellt. Följ sedan stegen som bör visas. När du uppmanas fyller du i lösenordet för din nuvarande iPhone på din nya enhet.

Efter detta följer du instruktionerna för att ställa in Face ID eller Touch ID på den nya enheten. Sedan klickar du överför från iPhone för att påbörja överföringen av information från din tidigare iPhone till din nya enhet. Om du använder kabelmetoden betyder symbolen att dina enheter är anslutna och att du kan börja välja om du vill överföra inställningar såsom Siri och Apple Pay från den tidigare enheten till den nya. Alla tillbehör kommer också finnas med i inställningen för överföring. Se till att behålla dina enheter nära varandra och kopplade till en strömkälla eftersom detta kan påverka överföringstiden.

5. Överföring av iCloud-säkerhetskopia till din nya Enhet

En av de mest vanliga teknikerna för överföring av personlig data och köpt innehåll till en ny enhet är via en iCloud-säkerhetskopia. För att påbörja denna process, starta din nya enhet. En “Hej”-skärm bör visas. Observera dock att om du redan ställt in den nya enheten behöver den raderas innan du fortsätter med följande steg. Efter detta bör du se en wifi-skärm. Klicka på ett wifi-nätverk för att ansluta. Följ dessa steg tills du ser skärmen Appar och Data och då klickar du på återskapa från iCloud-säkerhetskopia.

Sedan loggar du in i iCloud med ditt Apple-ID och lösenord. Välj en säkerhetskopia när du tillfrågas. Försäkra dig om att det är den rätta genom att kontrollera datumet och storleken på varje. Om du uppmanas att uppdatera till en nyare version av iOS och du väljer att ladda ner och installera uppdateringen, kommer din enhet att göra detta och sedan återställa din säkerhetskopia.

Om du har köpt innehåll från iTunes eller App Store på flera olika Apple-ID:n bör du bli uppmanad att logga in på dessa. Om du inte minns lösenorden kan du hoppa över dessa steg genom att klicka “Har inget Apple-ID eller har glömt det”.

Nu har vi kommit till de sista stegen och du behöver vara fortsatt ansluten medan återställningsprocessen fullbordas. Utför sedan resten av inställningsstegen som visas på skärmen. Om det är möjligt låter du enheten vara ansluten till wifi och strömkälla efter installationen. Då kommer ditt innehåll sparat i iCloud såsom musik, appar och bilder att laddas ner automatiskt till din nya enhet. Efter överföringen till din nya eller renoverade iOS-enhet kan det fortfarande finnas ytterligare steg för att ställa in fullständigt.

6. Användning av iTunes eller Finder för att Överföra Data

Ett annat populärt sätt att överföra din personliga data och köpt innehåll till en ny enhet är genom en säkerhetskopia som du skapat med iTunes eller Finder. Börja med att starta din nya enhet så att du kommer till “Hej”-skärmen. Observera dock, precis som nämnt i andra sektioner, att du behöver radera allt som du redan ställt in i denna nya enhet innan du kan följa dessa steg. Fortsätt sedan med dessa steg tills du ser skärmen för Appar och Data och klicka då på Återskapa från Mac eller PC.

Därefter ansluter du din nya enhet till datorn som du använde för att säkerhetskopiera din tidigare enhet. Öppna iTunes eller Finder på denna dator och välj din enhet. Efter detta kan du bli tillfrågad om du litar på enheten, alltså att det är en källa som har din tillåtelse att delta i åtgärder. Välj nu Återskapa Säkerhetskopia, klicka på den som du önskar använda och se till att det är den rätta genom att kontrollera datumet och storleken på varje. Om du behöver återskapa från en krypterad säkerhetskopia anger du lösenordet när du tillfrågas om det.

Fördelarna med att Köpa Renoverade iPhones

Nu när du förstår hur du överför information från en enhet till en annan, är det viktigt att också prata om varför renoverade iPhones ger dig mer när det kommer till kvalitet. Renoverade mobiler erbjuder förmågan att fungera precis lika bra som nya mobiler, trots att de går att köpa för ett billigare pris. En annan enorm fördel med att byta till en renoverad mobil är att det är mer hållbart än att köpa en ny iPhone. Eftersom den redan är använd är den lättare att ha att göra med än en helt ny mobil. Renoverade mobiler kan också ha en längre livslängd än vad många räknar med.

Särskilt när det gäller Swappie försäkrar de att de byter ut alla mobiler som har mindre än 80% kapacitet, vilket håller katalogen fräsch och ungdomlig. Listan på fördelar är fortfarande ofullständig då vi inte ens har nämnt hur förbluffande stor skillnaden i pris är. Med en garanti till och med mer omfattande än en du kan hitta hos Apple, samt snabb, enkel och säker leverans tillsammans med en 14-dagars returpolicy, borde shoppandet av renoverade mobiler vara allas första tanke när det kommer till införskaffandet av nya enheter.

Related posts

Na dobírku Cash On Delivery Pago contra reembolso Contrassegno Płatność za pobraniem Dobierka iOS 512 GB 256 GB 128 GB 1 TB 512 GB 256 GB 128 GB 64 GB 32 GB 16 GB 128 GB 64 GB 32 GB 16 GB 256 GB 128 GB 32 GB 256 GB 128 GB 64 GB 256 GB 64 GB 512 GB 256 GB 64 GB !