Icon for refurbishedRefurbished by Swappie
Icon for warrantyPerforms like new
Icon for deliveryPeace of mind, as standard
Icon for refurbished

Refurbished by Swappie

Icon for warranty

Performs like new

Icon for delivery

Peace of mind, as standard

iPhone 12 vs. iPhone 11 – Här är skillnaderna

Sedan 2007 har Apple legat i framkant när det gäller smartphoneteknik och släppt toppmoderna enheter till en ständigt växande publik. Det senaste tillskottet till iPhone-familjen är iPhone 12, som erbjuder ett flertal nya funktioner. Läs vidare för att se hur iPhone 12 mäter sig mot iPhone 11, samt vilket val som kan tänkas vara bäst för dig.

Vi presenterar iPhone 12!

Apples senaste iPhone bjuder på en trendig ny design och innovativa tekniska framsteg som positivt kommer att överraska både tillfälliga Apple-användare och livslånga fans. Apple erbjuder iPhone 12 i fyra olika modeller inklusive iPhone 12 mini på 5,4 tum, en storlek som Apple aldrig har erbjudit förut. Det finns också en iPhone 12 på 6,1 tum, en liknande storlek som iPhone 11. Även om den är tekniskt mindre, tunnare och lättare än iPhone 11, är skillnaderna i höjd, vikt, skärmstorlek och djup hos iPhone 12 emellertid små. När det gäller Pro-modellerna av iPhone 12 har du två storlekar att välja mellan, en 6,1-tums iPhone 12 Pro och en 6,7-tums iPhone 12 Pro Max. 

Både iPhone 12 och iPhone 12 mini finns i de fem färgvalen svart, vit, röd, blå och grön, medan iPhone 12 Pro och Pro Max erbjuds i de fyra färgerna grafit, silver, guld och stillahavsblå.

Som är fallet med de flesta Apple-produkter, kommer de fantastiska nya enheterna naturligtvis med en matchande prislapp. Även om introduktionsmodellen iPhone 12 mini har det lägsta priset, är kostnaden fortfarande ganska betydande. Men oroa dig inte om den senaste iPhone inte passar din budget. Äldre iPhone-modeller kan vara ett mer kostnadseffektivt alternativ. 

iPhone 12 mot iPhone 11 – vad är nytt?

Nyfiken på vilka funktioner nya iPhone 12 erbjuder? Innan du bestämmer dig för om du ska satsa på iPhone 12, eller om iPhone 11 fortfarande är värd att köpa, är det viktigt att undersöka skillnaden mellan de olika modellerna. Här jämför vi den vanliga 6,1-tums iPhone 11 och den vanliga 6,1-tums iPhone 12 så att du kan se exakt hur modellerna mäter sig mot varandra. 

  • Skärm – skärmen är en av de största skillnaderna mellan iPhone 11 och iPhone 12. IPhone 11 använder en Liquid Retina LCD-panel och har en upplösning på 1792 x 828 pixlar. IPhone 12 har en mycket högre upplösning på 2532 x 1170 och använder toppmodern OLED-skärmteknik som gör att du får bättre färger, högre kontrast, djupare svärta och större dynamiskt omfång, vilket ger en estetiskt tilltalande upplevelse.
  • Skadeskydd – den nya iPhone-skärmen använder också Apples Ceramic Shield-teknik, vilket gör enheten mindre mottaglig för sprickor och skador om du råkar tappa den (men det rekommenderas fortfarande att du köper ett bra iPhone-fodral för extra skydd!). Både iPhone 11 och iPhone 12 tål att vara nedsänkta i vatten på maximalt sex meters djup i upp till 30 minuter, och båda är IP68-klassade för stänk-, damm- och vattentålighet. 
  • Design – telefonens hölje har fått en makeover med iPhone 12. Den nya modellen har plattare kanter, vilket påminner om tidigare iPhone-modeller, medan iPhone 11 hade ett mer rundat hölje med böjda kanter. Dessa estetiska förändringar är en smaksak, men Apple är kända för att sätta ribban högt när det gäller design och trendsättande. 
  • Prestanda – nya iPhone 12 har extremt snabb processorkraft och är utrustad med Apples senaste A14 Bionic-processor. Detta ger den nya enheten högre hastighet, snabbare grafik och möjligheten att hantera 11 biljoner operationer per sekund. Även om iPhone 11 drivs av A13 Bionic-processorn är den fortfarande relativt snabb och kapabel. IPhone 12 kan tilltala användare som är ute efter högre prestanda i spel, exempelvis med det nya League of Legends-spelet som är riktat direkt mot iOS-användare. 
  • Batteri – juryn är fortfarande oense när det gäller batteriprestandan på nya iPhone 12. Medan den i presentationen uppges erbjuda 17 timmars videouppspelning och 65 timmars ljuduppspelning, precis som iPhone 11, har iPhone 12 ett mindre batteri. Även om Apple hävdar att både iPhone 11 och iPhone 12 har liknande batterilivslängd, är 5G som används i iPhone 12-modellerna ökänt för att sluka batteri. Både iPhone 11 och 12 är emellertid utrustade med snabbladdning som kan ge din telefon 50 % laddning på bara en halvtimme, vilket är extremt praktiskt för personer i rörelse. 
  • Tillbehör – varje ny iPhone du köper, inklusive nya iPhone 11, saknar hörlurarna och laddaren som en gång i tiden medföljde telefonen som standard. Även om detta är en besvikelse för vissa, hävdar Apple att de gör det av miljöskäl och för att minska avfallet, så det behöver inte nödvändigtvis vara en nackdel. 

När man jämför enheterna sida vid sida lägger man märke till skillnader i design och prestanda, men är dessa skillnader tillräckligt för att motivera ett köp av en ny iPhone 12? Eller gör de nya kamerafunktionerna och 5G-tekniken att den skiljer sig från sina föregångare? 

Är kameran i iPhone 12 bättre än i iPhone 11?

En av de saker som Apples iPhones är mest kända för är förstklassiga kameror i alla modeller samt högpresterande kamerafunktionalitet i Pro-modellerna. IPhone 12 är inget undantag. Både iPhone 11 och 12 har 12 MP-kameror för både vidvinkel och ultravidvinkel på baksidan, men iPhone 12 har nu en f/16-bländare. Detta är den del av kameran som släpper in ljus, och den nya bländaren gör att du kan ta bättre foton och video i mörka miljöer.

Till största delen förblir funktionerna i de främre och bakre kamerorna liknande dem i iPhone 11, såvida du inte uppgraderar till en av iPhone 12 Pro-modellerna. Pro-modellerna har tre kameror och en ny LiDAR-skanner som hjälper till med att känna av motiv och autofokus när du använder nattläget. I tillägg har alla iPhone 12-enheter nattläge, porträttläge och 10-bitars HDR-videoinspelning med Dolby Vision. Om kameran är det viktigaste för dig med en iPhone kan du behöva uppgradera ytterligare till ett iPhone 12 Pro-alternativ, eftersom många av kamerafunktionerna på vanliga iPhone 11 och 12 är likartade. 

5G kommer till iPhone 12

Hela iPhone 12-utbudet har den senaste 5G-tekniken, vilket gör dessa till de första iPhones som utnyttjar 5G. Detta är en av de största skillnaderna i den nya iPhone-serien. Även om 5G-hastighet inte är utbredd i många länder runt om i världen, kan du vara förberedd när 5G blir mer tillgängligt genom att ha 5G på din iPhone. Detta kommer sannolikt att ske inom de närmaste två åren, och du kommer i så fall inte att behöva köpa en ny enhet för att utnyttja den nya tekniken. 

IPhone 11-modellerna var begränsade till 4G LTE-tekniken, som fortfarande är relativt snabb för många och inte lika batterikrävande som 5G tenderar att vara. I framtiden kommer enheter med 5G att kunna erbjuda 10 gånger hastigheten jämfört med 4G LTE, men för närvarande är dessa hastigheter inte universella. Detta innebär att det inte är nödvändigt att skaffa en telefon med 5G och det handlar definitivt om din personliga preferens, särskilt om du bor i ett område där 5G är mer lättillgängligt. 

Vilken iPhone är rätt för dig?

Med ovanstående information i åtanke undrar du förmodligen om iPhone 11 eller iPhone 12 är ett bättre köp. Innan du väljer vilken iPhone du ska köpa är det viktigt att överväga fördelarna och nackdelarna med var och en. När du köper en helt ny iPhone 12 får du den senaste tekniken och fantastisk hårdvara som garanterat kommer att imponera på dina vänner. IPhones är kända för sin eleganta stil och användarvänliga design, och med varje ny modell försöker Apple förbättra dessa kvaliteter. Om du är besatt av att ha de nyaste och bästa Apple-produkterna, är iPhone 12 den senaste modellen i en telefonserie som är känd för sin höga kvalitet och överlägsna funktionalitet. 

Å andra sidan finns det en del nackdelar med att köpa en ny iPhone 12. När du köper en rekonditionerad äldre iPhone-modell, som iPhone X eller 11, får du fortfarande många av Apples fantastiska funktioner till ett betydligt lägre pris. Förutom att det är ett mer kostnadseffektivt alternativ, är det också bättre för miljön att köpa en rekonditionerad iPhone, så om du vill minska ditt koldioxidavtryck är en äldre modell ett utmärkt val. Det är också viktigt att komma ihåg att Apple fortsätter att erbjuda support för äldre modeller, vilket innebär att du kan köpa en iPhone 11 och inte behöva oroa dig om du skulle råka stöta på ett problem med den. 

Även om iPhone 12 är utrustad med en av de mest kraftfulla processorerna som finns, är vissa inte imponerade av batterilivslängden, kameran eller avsaknaden av tillbehör som ingår i Apples senaste erbjudande. Så, är det värt att uppgradera till iPhone 12? Om din nuvarande telefon är några år gammal kommer iPhone 11 eller till och med iPhone X att erbjuda dig många nya funktioner. Men om du verkligen vill ha den bästa nya tekniken och de senaste funktionerna kan iPhone 12 vara rätt alternativ. Det slutliga beslutet är upp till dig, men om du är på jakt efter en rekonditionerad iPhone kan Swappie hjälpa dig! Vi erbjuder ett brett utbud av rekonditionerade iPhones till en bråkdel av kostnaden för helt nya modeller. Kom och se vad vi har i lager för att hitta din “nya” iPhone!

Related posts

Na dobírku Cash On Delivery Pago contra reembolso Contrassegno Płatność za pobraniem Dobierka iOS 512 GB 256 GB 128 GB 1 TB 512 GB 256 GB 128 GB 64 GB 32 GB 16 GB 128 GB 64 GB 32 GB 16 GB 256 GB 128 GB 32 GB 256 GB 128 GB 64 GB 256 GB 64 GB 512 GB 256 GB 64 GB !