Icon for refurbishedRefurbished by Swappie
Icon for warrantyPerforms like new
Icon for deliveryPeace of mind, as standard
Icon for refurbished

Refurbished by Swappie

Icon for warranty

Performs like new

Icon for delivery

Peace of mind, as standard

Panta din iPhone i Swappies Telefonkiosk

Att panta din mobil är ett enkelt sätt att snabbt tjäna lite extra pengar, samtidigt som du är med och bidrar till en mer hållbar framtid. Våra innovativa, AI-drivna telefonkiosker väntar på dig i utvalda ICA- och Lidl-butiker över hela Sverige. Din gamla iPhone förtjänar ett nytt hem, och din plånbok förtjänar lite extra. 


Här hittar du Swappies Telefonkiosk:

Stockholm: ICA Maxi Lindhagen
Stockholm: Lidl Östermalmstorg
Haninge: ICA Maxi Haninge
Uppsala: ICA Maxi Stenhagen
Kumla: ICA Maxi Kumla 
Sundsvall: ICA Maxi Sundsvall 
Helsingborg: ICA Kvantum Helsingborg 
Malmö: ICA Maxi Malmö
Göteborg: Lidl Femman
Göteborg: ICA Kvantum Munkebäck


Så här fungerar det – Steg för steg:

Innan du besöker din närmsta Telefonkiosk:

Gör din mobil redo för försäljning innan du besöker din närmsta telefonkiosk. Stäng av “Hitta min iPhone”, logga ut från ditt Apple-ID konto, radera all gammal data och återställ telefonen till fabriksinställningar. Om du har bilder eller filer du vill spara på mobilen så se till att göra en backup på dina data innan du raderar dem. Följ gärna denna guide.

1. Följ instruktionerna på skärmen: Börja med att trycka på  “Sälj din iPhone” på telefonkioskens touch-skärm. Läs igenom instruktionerna som visas på skärmen och klicka på “Nästa” för att starta processen. 

2. Anslut din telefon: Första steget innebär att du ansluter din telefon till kiosken för en första inspektion. Anslutningskablarna är placerade under skärmen och det finns kablar som passar alla iPhone-modeller. Efter att du anslutit din iPhone görs en preliminär utvärdering av din telefon. Kiosken analyserar din enhet och läser av modell, minneskapacitet, batterihälsa samt kollar att sim-kortet är borta och att den är fabriksåterställd. 


3. Anslut till telefonkioskens Wi-Fi: Nästa steg är att ansluta till telefonkioskens wifi. Gå till Inställningar > Wi-Fi och välj det nätverk som visas på kioskens skärm (ibland kan du behöva vänta några sekunder innan nätverket dyker upp på din mobil). Efter du klickat på nätverket, avvakta några sekunder tills en ruta med texten “Connecting” dyker upp. Klicka på “Open kiosk cabin” på din mobilskärm för att öppna telefonkioskens lucka och påbörja nästa steg.

4. Lägg din telefon i telefonkioskens lucka: Innan du placerar mobilen i luckan är det viktigt att du ser till att mobilskärmen är kvar på kiosk-portalen. Skärmen får inte vara låst eller på någon annan sida. Placera mobilen i facket med skärmen uppåt och justera positionen så att linjerna på skärmen rör telefonens övre och vänstra kant.

5. Kosmetisk utvärdering med AI: Nu gör telefonkiosken en utvärdering av skicket på din iPhone med hjälp av fotografering och AI. Telefonkiosken analyserar mobilen utifrån skärmens, baksidans och ramens skick samt att displayen fungerar som normalt. 

6. Få din värdering: Efter inspektionen får du en fullständig analys och ett bindande priserbjudande för din iPhone. 

7. Sälj din telefon: Om du är nöjd med erbjudandet, fyller du i dina bankuppgifter och godkänner villkoren för att slutföra försäljningen.

8. Klart! Kiosken slukar din telefon och tackar dig för att du gett den ett nytt liv. Du får inom kort en bekräftelse på din försäljning till e-postadressen du angav i sista steget, och pengarna finns på kontot inom 1-3 dagar! Bra jobbat! 


Frågor och svar

Kan jag ångra mig efter att jag påbörjat processen?
Ja, du kan välja att avbryta processen och ta tillbaka din telefon när som helst fram till att du har bekräftat transaktionen. 

Hur snabbt får jag betalt?
Utbetalningen görs följande bankdag och du bör ha pengarna på ditt konto redan inom 1-3 arbetsdagar. 

Garanterar ni priset för min telefon?
Ja, det pris vi presenterar för dig efter att du genomfört alla steg i säljprocessen är 100% bindande och kan inte komma att förändras efter att vi mottagit din telefon. Tryggt, eller hur? 

Måste jag återställa min iPhone innan jag säljer den?
Ja, för att telefonkiosken ska ta emot din iPhone måste du stängt av “Hitta min iPhone”, loggat ut från Apple ID, raderat all data och gjort en fabriksåterställning av enheten. Följ gärna denna guide. Om du inte fullföljt dessa steg kommer du inte kunna gå vidare i säljprocessen vid en telefonkiosk. Har du data vill spara på din enhet rekommenderar vi även att du gör en backup av dina data innan du påbörjar återställningen.

Vad händer om jag inte är nöjd med värderingen?
Du är inte skyldig att sälja din iPhone om du inte är nöjd med det erbjudna priset. Du kan enkelt avbryta processen och ta tillbaka din mobil. 

Kan jag panta en trasig iPhone?
Om din iPhone inte uppfyller kraven för att kunna renoveras och säljas på nytt, på grund av att den är trasig eller av en väldigt gammal modell går ofta det ändå att panta den i telefonkiosken. Detta förutsatt att Wi-Fi- och USB-anslutningen fungerar på mobilen, vilket krävs för att kiosken ska kunna läsa av din enhet. När du pantar en iPhone som inte uppfyller kraven för att säljas vidare, återvinner vi den och ger vi dig 50 kr som tack för din insats för miljön!  

Kan jag få en prisindikation innan jag säljer min mobil? 
Självklart. Har du vägarna förbi en telefonkiosk men inte luren med dig går det bra att kolla våra estimerade priserbjudanden för olika modeller. Tryck på “Kolla våra erbjudanden” på telefonkioskens skärm för att få en uppskattning för vad du kan få för just din modell.  

Vilka iPhone-modeller kan jag panta i telefonkioskerna? 
Vi köper och säljer vidare alla iPhone modeller från iPhone 8 och uppåt. Har du en äldre modell än det går det ändå bra att panta den så återvinner vi den åt dig. Som tack för din insats för miljön får du 50 kr! 

Upplever du att du fått en missvisande analys av mobilens skick? 
Om du känner att analysen felaktigt indikerar repor på din skärm kan orsaken vara damm eller smuts, som vår AI misstar för skador. För en mer korrekt bedömning, vänligen ta ut telefonen, rengör skärmen ordentligt för att avlägsna allt damm och smuts, och upprepa sedan skanningsprocessen. Detta hjälper till att säkerställa en rättvis och noggrann analys.

Erbjuds man samma pris för mobilen i Telefonkiosken som på hemsidan?
I vår Telefonkiosk får du ett bindande pris direkt efter att kiosken noggrant analyserat din mobil på plats – snabbt och enkelt! På Swappies hemsida ger vi dig en första prisuppskattning baserat på hur du beskriver mobilens skick. Denna prisuppskattning kan komma att ändras efter att vi undersökt mobilens faktiska skick, antingen i vår kiosk eller i vår fabrik ifall du skickar in mobilen till oss. Tänk på att onlinevärderingen är en preliminär uppskattning, och att det slutliga priset i Telefonkiosken fastställs efter en fullständig analys. Vi ser fram emot att hjälpa dig oavsett vilken väg du väljer!

Related posts

Na dobírku Cash On Delivery Pago contra reembolso Contrassegno Płatność za pobraniem Dobierka iOS 512 GB 256 GB 128 GB 1 TB 512 GB 256 GB 128 GB 64 GB 32 GB 16 GB 128 GB 64 GB 32 GB 16 GB 256 GB 128 GB 32 GB 256 GB 128 GB 64 GB 256 GB 64 GB 512 GB 256 GB 64 GB !