Tilbakestill din iPhone til fabrikkinnstillinger

Du kan komme til å få problemer med iPhonen din her og der. Kanskje iPhone ikke fungerer like rask som den engang var. Når dette skjer er det beste å gjøre en såkalt “soft reset” av telefonen.

Noen ganger er det imidlertid ikke nok med å kun restarte telefonen. I denne bloggen skal vi vise deg hvordan du kan tilbakestille iPhonen til sine originale fabrikkinnstillinger. En slik tilbakestilling bør kun være siste løsning, da alt av data og informasjon som er på telefonen vil bli slettet.

En slik tilbakestilling kan også være nødvendig også når du selger telefonen, eller gir den til noen andre. Dette er særlig aktuelt om du selger telefonen til noen du ikke kjenner. Da er det en god idé å slette alt av personlig informasjon, samt passord og påloggingsinformasjon.

La oss nå gå gjennom trinnene for å tilbakestille en iPhone tilbake til sine fabrikkinnstillinger.

Steg 1: Sikkerhetskopier din iPhone

Dette er et viktig trinn, slik at du kan kan senere gjenopprette dine data.

En måte å lage en sikkerhetskopi av din iPhone er å gjøre dette via din iCloud bruker. Gå til iPhone-innstillingene og sørg for at iCloud er aktivert. Trykk på “Sikkerhetskopier nå” i iPhone-innstillingene for å lage en sikkerhetskopi, i tilfelle du ikke allerede har gjort dette.

En annen måte å sikkerhetskopiere iPhone på er via iTunes. Dette krever imidlertid at du kobler iPhone til en datamaskin for å overføre dataene. Besøk vårt andre blogginnlegg for å lese mer om sikkerhetskopiering av din iPhone.

Steg 2: Tilbakestill din iPhone til fabrikkinnstillingene

Nå som alle appene dine og annen informasjon er sikkerhetskopiert, kan vi fortsette med den faktiske tilbakestillingen til fabrikkinnstillinger. Før du gjør det siste trekket for å tilbakestille telefonen, kan det være smart å sjekke og sørge for at all informasjonen din faktisk er sikkerhetskopiert i iCloud eller iTunes.

Når du er sikker på at alt er sikkerhetskopiert, gå til iPhone-innstillingene. Velg deretter “Generelt” og “Nullstill”. Når du har funnet denne delen, velger du “Slett alt innhold og innstillinger”. På dette tidspunktet kan iPhone be om en PIN-kode eller passord av åpenbare grunner – du vil ikke at noen andre skal fjerne all informasjonen og innstillingene våre. Før du fullfører tilbakestillingen, må du også oppgi Apple ID og passord.

Det kan ta et øyeblikk for telefonen å tilbakestille alt.

Steg 3: Gjenopprett sikkerhetskopien

Flott! Nå er du klar til å gjenopprette alle appene, filene og annet innhold som du har sikkerhetskopiert tidligere. Når telefonen starter opp igjen, får du muligheten til å gjenopprette en sikkerhetskopi fra iCloud. Hvis du brukte iCloud for å lage en sikkerhetskopi, velger du dette alternativet. Ved å logge på Apple-ID-en din, kan du også laste ned alle appene dine.

Når du har gjenopprettet alt fra sikkerhetskopien, kan du bruke iPhonen på vanlig måte som før. Men hvis du planlegger å selge telefonen eller gi den bort, kan du hoppe over dette trinnet og laste opp sikkerhetskopien til den neste iPhonen du skal bruke.


Relaterte innlegg