Hur stänger jag av Hitta min iPhone? 2 enkla metoder

Funktionen Hitta min iPhone är ett bra sätt att förhindra att din iPhone försvinner för alltid du har förlagt den eller om den blir stulen eftersom den hjälper dig hitta och också låsa din iPhone, även om du inte har den med dig. När till exempel Hitta min iPhone är aktiverad kan du se platsen för din enhet på en karta. Du kan till och med använda den för att dela din plats med andra eller spela upp ett ljud på din förlorade iPhone, vilket gör den ännu lättare att hitta om du har tappat den.

För att använda Hitta min iPhone behöver du bara aktivera tjänsten och därefter använda en dator eller någon annan enhet för att hitta, återställa eller låsa din förlorade iPhone. Om du säljer din iPhone eller ger bort den bör du stänga av Hitta min iPhone först. Det kan vara mycket obekvämt för nästa användare om den tidigare ägarens Hitta min iPhone-funktion fortfarande aktiveras när de får sin begagnade iPhone.

Här nedan går vi igenom ett par metoder för att stänga av Funktionen Hitta min iPhone. Tänk bara på att du inte längre kan använda funktionen för att spåra och låsa din stulna eller förlorade enhet efter att du stängt av funktionen.

Så här stänger du av Hitta min iPhone i telefonens inställningar

Den första metoden för att stänga av Hitta min iPhone är ganska enkel och smidig. Så här gör du:

  1. Öppna inställningarna för din iPhone och tryck på ditt namn eller din användarprofil.
  2. Navigera till “Hitta min” och välj “Hitta min iPhone”.
  3. Om Hitta min iPhone har aktiverats är skjutreglaget vid sidan ställd på grönt. Stäng av “Hitta min iPhone“.
  4. Ange ditt Apple-ID och lösenord.
  5. Bekräfta att du vill stänga av funktionen Hitta min iPhone.
  6. Klart!

Så här stänger du av Hitta min iPhone med iCloud

Du kan inaktivera funktionen Hitta min iPhone även om du inte har tillgång till din enhet, till exempel om du har sålt din telefon och behöver stänga av funktionen efteråt. Vi berättar hur du använder din webbläsare för att stänga av Hitta min iPhone, men du kan göra detta med Hitta min app på en Apple-enhet också.

Följ dessa steg för att stänga av funktionen med iCloud.

  1. Gå först till icloud.com i din webbläsare och logga in.
  2. Navigera till Hitta min iPhone och välj “Alla enheter” för att se en lista med alla dina Apple-enheter, inklusive din iPhone.
  3. Om din iPhone är på:
    • Välj den iPhone du vill ta bort och tryck på “Radera iPhone“.
    • Kom ihåg att detta raderar allt på din iPhone, så se till att du är helt säker innan du bekräftar. Vi rekommenderar att du ser till att du har en säkerhetskopia av din iPhone innan du återställer din telefon.
    • Bekräfta att du vill radera den valda enheten. Du kan behöva ange ditt Apple-ID och lösenord.
    • När din iPhone har raderats trycker du på “Ta bort från konto“.
  4. Om din iPhone är avstängd:
    • Välj den iPhone du vill ta bort och tryck på “Ta bort från konto“.
  5. Klart!

Sammanfattning: Så här inaktiverar du Hitta min iPhone

Vi rekommenderar att du använder funktionen Hitta min om din iPhone eller någon annan Apple-enhet försvinner. Om du behöver inaktivera funktionen och därmed radera telefon kan du använda en av dessa två metoder för att göra det.

När du köper renoverade iPhones från Swappie kan du vara säker på att den tidigare ägarens Hitta min iPhone-funktion har stängts av. Kom bara ihåg att se till att du har stängt av Hitta min iPhone när du säljer din gamla iPhone till Swappie.


Relaterade inlägg