Icoon voor refurbishedRefurbished door Swappie
Icoon voor garantieWerkt als nieuw
Icoon voor bezorgingGeld terug garantie
Icoon voor refurbished

Refurbished door Swappie

Icoon voor garantie

Werkt als nieuw

Icoon voor bezorging

Geld terug garantie

Slim shoppen met je vakantiegeld? Check onze prijzen!

7 redenen om over te schakelen van Android naar iPhone

Een populaire zet.

Bij de aanschaf van een nieuwe telefoon, moeten mensen meestal kiezen tussen de twee populairste besturingssystemen. Hier zijn 7 redenen waarom het overschakelen van Android naar iPhone een goed idee is.

1. Informatiebeveiliging

Informatiebeveiligingsbedrijven zijn het er unaniem over eens dat Apple-apparaten veiliger zijn dan Android-apparaten. Volgens een rapport van Forbes, richt 97 procent van de smartphone malware zich op Android-telefoons.

Android-telefoons krijgen malware en virussen in het bijzonder binnen via app stores. Apple’s App Store heeft minder apps te bieden dan de tegenhanger voor Android-telefoons, maar het aantal beschikbare apps is niet de belangrijkste eigenschap van app stores. Apple selecteert zorgvuldig welke app-ontwikkelaars toegang krijgen tot het zogenaamde Apple-ecosysteem – een netwerk van apparaten, apps en ontwikkelaars. Het is praktisch onmogelijk om apps die malware bevatten in de App Store te krijgen.

Ter vergelijking: Google’s app store, Google Play, is een advertentie-ondersteunde en gratis omgeving waar iedereen zijn apps kan weergeven. Android stelt de gebruiker ook in staat om apps te installeren van buiten de Google Play Store – waardoor het onmogelijk is om apps te weren die mogelijk malware en virussen bevatten.

Naast de app store veroorzaken niet-bijgewerkte besturingssystemen ook beveiligingsrisico’s. Omdat verschillende telefoonfabrikanten gebruik maken van het besturingssysteem van Google, krijgen ze niet allemaal de updates tegelijkertijd en worden ze dus blootgesteld aan enorme beveiligingsrisico’s. iOS-apparaten worden alleen door Apple gemaakt, dus een dergelijk probleem bestaat daar niet.

2. Het Apple-ecosysteem

Het assortiment Apple-producten is de laatste jaren fors gegroeid. Het bedrijf begon met het maken van computers en heeft in de loop der jaren muziekspelers, tabletcomputers en smartwatches toegevoegd aan hun productaanbod. Vandaag de dag biedt Apple een breed scala aan producten en diensten voor verschillende doeleinden.

De apparaten werken naadloos en moeiteloos samen. Je hoeft geen afzonderlijke toepassingen te downloaden of te installeren om ze aan elkaar te koppelen, het is voldoende om je op de apparaten met dezelfde Apple ID aan te melden. Foto’s, e-mails, notities en agenda’s kunnen worden gedeeld met alle apparaten. Je hoeft ook niet dubbel te betalen voor apps, films of boeken – ze zijn te vinden op al je apparaten.

Het gesloten ecosysteem garandeert ook de veiligheid van de gebruiker. De bedrijfsomgeving is veilig wanneer apparaten, gebruikers, fabrikanten en app-ontwikkelaars zich allemaal in hetzelfde ecosysteem bevinden.

De situatie is anders voor Android-telefoons. Verschillende fabrikanten produceren telefoons en tablets op basis van hetzelfde besturingssysteem, dus een veilig ecosysteem en het naadloos samen gebruiken van de apparaten kan niet worden gegarandeerd.

3. Gebruiksgemak

Apple-telefoons staan bekend om hun gebruiksgemak. Hun bruikbaarheid komt voort uit eenvoudige bedieningslogica: alle apps worden gelanceerd vanaf het startscherm. Alle instellingen zijn bijvoorbeeld te vinden onder één menu. En zelfs als je je iPhone naar het nieuwste model upgradet, werkt het besturingssysteem nog steeds op dezelfde manier en is het eenvoudig om het in gebruik te nemen.

Een Android-telefoon kan op verschillende manieren worden aangepast en gepersonaliseerd, maar de basisfuncties van het besturingssysteem zijn veel ingewikkelder en verwarrender dan het iOS-systeem. Als je waarde hecht aan een gebruiksvriendelijke en goede smartphone voor basisgebruik, is een iPhone de voor de hand liggende keuze.

4. Download als eerste de beste apps

De ontwikkelaars van de beste en hoogwaardigste kwaliteitsapps kiezen nog steeds voor Apple. De meeste apps gebruiken Apple’s App Store als hun lanceringsplatform en brengen hun apps pas veel later ook uit voor de Google Play Store op Android-telefoons. Dit was het geval met enkele van de meest populaire apps van de afgelopen jaren, zoals Super Mario Run en Snapchat.

Sommige apps worden mogelijk helemaal niet uitgebracht voor Android-telefoons. Het is veel moeilijker voor app-ontwikkelaars om games en apps voor Android-telefoons te maken, omdat er zoveel verschillende modellen bestaan, elk met unieke functies waarmee rekening moet worden gehouden in de ontwikkeling. Het verdienmodel van de App Store bedient ook de ontwikkelaars van apps van hoge kwaliteit beter, wat ook in de toekomst veilige en goede apps voor iPhone-gebruikers garandeert.

5. Apple Pay

Apple Pay is de betaaldienst van Apple, waarmee je via je telefoon betalingen met creditcard of bankpas kunt doen. Betalen werkt op dezelfde manier als contactloos betalen met een plastic kaart, d.w.z. door de telefoon bij de kaartlezer te plaatsen. De kaart is beveiligd met Face ID, Touch ID of de toegangscode van de telefoon, zodat je betalingsgegevens veilig blijven.

Apple Pay kan ook worden gebruikt om aankopen te doen in apps: een hotelkamer reserveren, kleding kopen of een pizza bestellen kan niet eenvoudiger. Google Pay is in veel landen nog niet beschikbaar, dus gebruikers die behoefte hebben aan een eenvoudige mobiele betaalmethode zijn beter af met een Apple iPhone.

6. Delen met gezin

De Apple iPhone is een goede keuze voor kinderen, vooral als het hele gezin Apple-apparaten en telefoons gebruikt. Telefoongebruik is veilig omdat ouders gemakkelijk kunnen bijhouden wat de kinderen doen met hun telefoons. In een eerdere blogpost hebben we redenen opgesomd waarom de iPhone een geweldige keuze is voor de eerste telefoon van een kind.

‘Delen met gezin’ van Apple maakt het gezinsleven makkelijker. Maximaal zes gezinsleden kunnen bijvoorbeeld gedeelde muziek-, film- of app-aankopen doen en fotoalbums, agenda’s en herinneringen delen. Er is geen risico dat kinderen ongepaste of betaalde apps downloaden, omdat Delen met gezin ouderlijke goedkeuring voor de apps van kinderen mogelijk maakt.

En als kinderen bijvoorbeeld alleen naar school gaan, kunnen ouders de reis volgen met de functie Zoek mijn vrienden.

7. iPhones houden hun waarde

Aangezien er regelmatig nieuwe smartphones met aantrekkelijke functies worden gepresenteerd, willen mensen voortdurend hun telefoon upgraden naar een nieuwer model. Wanneer mensen hun vorige telefoon niet meer gebruiken nadat ze een nieuwe hebben gekocht, willen ze hun nog functionerende oude telefoon vaak tegen de best mogelijke prijs verkopen.

Apple-telefoons behouden hun restwaarde veel beter dan Android-telefoons. iPhones zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, wat een belangrijke rol speelt in het behouden van hun doorverkoopwaarde. Ook zijn er voor Apple telefoons langer updates beschikbaar en behouden topmodellen langer hun marktpositie, omdat er maar één fabrikant is en nieuwe en betere telefoons niet zo vaak worden uitgebracht als Android telefoons.

Gebruikte iPhones kunnen bijvoorbeeld worden verkocht aan ons, om te worden refurbished

Gerelateerde artikelen