3 simple trin – Sådan gendanner du din iPhone til fabriksindstillingerne

Du kan muligvis komme til at rende ind i problemer med din iPhone i ny og næ. Måske bliver din iPhone på uventet vis langsommere, eller også virker funktionerne bare ikke helt, som de plejer. I sådanne tilfælde er den første mulighed at følge det gode gamle råd: “Har du prøvet at slukke og tænde den igen?”. Dette bliver også kaldet en “Simpel genstart” eller “Soft reboot”.

En anden mulighed er en “Tvungen genstart”, der også er kendt som et “hard reboot”/”forced restart”. Du kan muligvis være nødt til at foretage en tvungen genstart, hvis din smartphone stopper med at reagere, og skærmen “fryser”, og at en simpel genstart ikke løser problemet. Måden, hvorpå du foretager en tvungen genstart, afhænger af, hvilken iPhone-model du hår.

I nogle tilfælde kan det være, at hverken en simpel eller en tvungen genstart er nok til at løse dit problem. Derfor forklarer vi dig, hvordan du kan gendanne din iPhone til fabriksindstillingerne. En gendannelse til fabriksindstillinger bør du kun foretage, hvis alt andet ikke virker, da dette gendanner din smartphone til de indstillinger, som den havde som helt ny. Med andre ord bliver alt dine data og indstillinger slettet.

En gendannelse af fabriksindstillinger kan også være nødvendig, hvis du har tanker om at sælge din iPhone eller forære den til andre. Specielt når du sælger din smartphone til fremmede personer, er det en god idé at slette alt personligt indhold og information samt alle informationer om adgangskoder og logins.

Lad os gennemgå hvert af de tre trin for at gendanne din iPhone til fabriksindstillingerne.

Trin 1: Sikkerhedskopier din iPhone

Dette er et meget vigtigt trin, hvis du ønsker at kunne gendanne alle dine dyrebare filer, apps, indstillinger og andre personlige data, som er gemt på din iPhone. Du bør foretage en sikkerhedskopiering, også hvis du skifter til en anden Apple smartphone og sletter alting fra din gamle enhed.

En måde, hvorpå du kan lave en sikkerhedskopi af din iPhone, er ved at anvende iCloud. Åbn din iPhones “Indstillinger”, og sikr dig, at iCloud er aktiveret, så en sikkerhedskopiering bliver foretaget for alle de nødvendige filer, apps og andet vigtigt data. I din iPhones indstillinger trykker du på “Sikkerhedskopier nu” for at lave en sikkerhedskopiering, i tilfældet af at du ikke allerede har gjort dette.

iTunes er en anden måde, hvorpå du kan sikkerhedskopiere din iPhone. Dog kræver det, at du tilslutter din iPhone til en computer for at kunne overføre dine data. Du kan læse mere om dette i vores andet blogindlæg om sikkerhedskopiering af din iPhone.

Trin 2: Gendannelse af din iPhone til fabriksindstillingerne

Nu hvor alle dine apps og andet information er blevet sikkerhedskopieret, kan vi fortsætte til den faktiske gendannelse af fabriksindstillingerne. Før du endeligt begynder med dette, er det en god idé at sikre, at alt din information rent faktisk er sikkerhedskopieret til iCloud eller iTunes.

Når du er helt sikker på, at alt er sikkerhedskopieret, kan du navigere til din iPhones indstillinger. Vælg “Generelt”, og derefter “Nulstil”. Når du har fundet dette, kan du vælge “Slet alt indhold og alle indstillinger”. Her kan det være, at din iPhone beder om en PIN-kode eller adgangskode af klare årsager – Vi ønsker jo ikke, at andre bare kan gå ind og slette alle dine informationer og indstillinger. Før du færdiggør gendannelsen til fabriksindstillingerne, skal du både oplyse dit Apple-id og din adgangskode.

Det kan tage lidt tid, før din iPhone har slettet alle data. Når det er færdigt, bør din iPhone være gendannet til de oprindelige fabriksindstillinger.

Trin 3: Gendan din sikkerhedskopiering

Fantastisk! Nu er du klar til at gendanne alle din apps, filer og andet indhold, som du tidligere har foretaget en sikkerhedskopiering af. Når din smartphone genstarter, bliver du præsenteret med en mulighed for at hente din sikkerhedskopi fra iCloud. Du bør benytte dig af denne mulighed, i tilfældet af at du har benyttet dig af iCloud til at foretage sikkerhedskopieringen. Du kan også downloade alle dine apps ved at logge ind med dit Apple-id.

Når du har gendannet alt fra din sikkerhedskopi, er du klar til at benytte din iPhone præcis som før. Hvis du dog planlægger at sælge eller forære din iPhone, kan du bare springe dette trin over og uploade din sikkerhedskopi til din kommende iPhone.


Lignende posts