Sådan sletter du alle fotos på din iPhone: Simpel guide til at fjerne og genoprette dine billeder

De fleste entusiastiske mobil-fotografer har højst sandsynligt rendt ind i velkendte problemer, når de hapser et billede med deres smartphone: Der er for mange fotos. Hvis du løber tør for lagringsplads på din iPhone til at gemme alle dine flotte billeder, eller hvis du gerne vil af med alt i din smartphones hukommelse, er denne guide lige for dig.

I tilfældet af at du overvejer at sælge din iPhone eller give den væk til andre, er en anden mulighed for dig at gendanne enheden til fabriksindstillingerne og fjerne alt dit personlige indhold og data. Se vores andre blogindlæg, hvor vi viser, hvordan du kan gendanne din iPhone til fabriksindstillingerne.

Vi guider dig igennem, hvordan du kan slette enkelte og adskillige fotos samtidigt på din iPhone. Vi viser dig også, hvordan du kan genoprette slettede fotos.

Sådan sletter du et foto på din iPhone

Processen for, hvordan du sletter ét enkelt foto, er ret så simpel. Du skal blot åbne det foto, som du ønsker at slette, og dernæst vælge det ikon, som illustrerer en skraldespand. Du bliver derefter præsenteret med en meddelelse, der bekræfter, om du faktisk ønsker at slette fotoet. Tryk “Slet foto” for at bekræfte handlingen.

Sådan! Fotoet er nu blevet slettet fra din iPhones Fotos. Den samme process er også gældende for sletning af videoer.

Sådan sletter du flere fotos samtidig

I tilfælde af at du har flere end ét foto, som du ønsker at slette, kan du vælge disse i din iPhones Fotos app, i stedet for at skulle slette hvert enkelt foto én ad gangen. Sådan gør du:

  1. Åben “Fotos” appen.
  2. Tryk på “Vælg”, og vælg derefter alle de fotos, som du ønsker at slette, ved at trykke på hvert billede. Et blåt flueben ikon dukker op på de valgte fotos. Du kan også fravælge et foto igen ved at trykke på det en gang til.
  3. Når du har vælg alle de fotos, som du ønsker at slette, trykker du blot på skraldespands-ikonet.
  4. En meddelelse dukker op, som beder dig bekræfte, hvorvidt du faktisk vil slette billederne. Tryk på “Slet X Fotos” (alt efter hvor mange fotos, du har valgt). 
  5. Færdig!

I forlængelse af at du kan slette flere fotos ved at vælge dem manuelt, kan du også slette hele albummer med fotos. I stedet for at trykke på forskellige fotos, efter at have trykket på “Vælg”, kan du blot trykke på “Vælg alle” for at markere alle fotos i albummet. Hvis du vil tømme din iPhone komplet for fotos, kan du bare slette samtlige albummer.

Sådan genopretter du slettede fotos

Selvom vi netop har slettet en del fotos fra din iPhone i de tidligere afsnit, er der stadig mulighed for, at du kan få dem tilbage i dit fotobibliotek. Fotos, som er slettet på din iPhone, gemmer sig stadig i “Slettet for nylig” albummet.

Alle fotos, som du sletter på din iPhone, bliver gemt i dette album i 30 dage, efter du har slettet dem. Derfor er billederne rent faktisk stadig på din enhed, indtil du fjerner dem fra denne mappe, eller efter at de har lagt der i 30 dage.

Sådan gør du, hvis du vil gendanne slettede fotos:

  1. Åbn “Fotosappen og vælg “Album”.
  2. Inde på “Album”-siden kan du finde et album i bunden under “Andet” kaldet “Slettet for nylig. Vælg dette album.
  3. Derefter bør du vælge alle de fotos, som du ønsker at gendanne. I tilfælde af at du vil gendanne alle dine slettede fotos, vælg blot “Gendan alle.
  4. Tryk på “Gendan” for at bekræfte, at du ønsker at gendanne de valgte fotos fra “Slettet for nylig” albummet.
  5. Færdig! Du kan finde dine gendannede fotos under “Alle fotos”.

For at slette fotos permanent, er du nødt til at åbne albummet med “Slettet for nylig”, og dernæst slette de forskellige fotos igen. Den samme metode er gældende for sletning af videoer.

Opsamling: Hvordan sletter jeg fotos fra min iPhone?

Du har nu styr på, hvordan du sletter og gendanner fotos på din Apple iPhone. I tilfælde af at du sletter dine fotos permanent, er der stadig muligheder for at gendanne dem. Det kræver dog, at du anvender eksterne tredjeparts apps og services for at kunne foretage dette.

Hvis du vil være sikker på, at ingen af dine fotos bliver slettet helt og aldeles, er det en god idé at ofte foretage en sikkerhedskopiering af din iPhone. Læs vores blogindlæg om hvordan du laver en sikkerhedskopi af din iPhone.


Lignende posts